Rasmuse unistuste päev

Vabatahtlikud

Maiki Linder, Helis Perk, Riina Laanemets, Elge Lind (keeletoimetaja), Mari Skuin (veebihaldur)

Erilised tänusõnad

Väino Pool, Audi Lõuna-Eesti esindus, Ragne Veensalu, Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit, Dr Lenne-Triin Kõrgvee TÜK hematoloogia-onkoloogia kliinik

Continue Rasmuse unistuste päev

Mehine päev vingete autode ja eksootiliste loomadega

Ühel soojal sügishommikul, kui päike piilus pilve tagant ja laotas Tartumaale oma esimesi kiiri, libises luksuslik limusiin Ihaste Ratsakooli parklasse. Just siin algas meie tänase päevakangelase, Rasmuse, unistuste päev.

Valge hobune Arlekiin sai poisi poolt puhastatud ja saduldatud ning sõit võis alata. Kohe algusest peale tundis Rasmus ennast hobuse seljas enesekindlalt. Üsna ruttu oli väikesele ratsutajale selge, et hobusega peab olema lugupidav ja kannatlik. Arlekiini ja poisi koostöö sujus isegi nii hästi, et suure looma seljast maha ronides teatas Rasmus: ,,Ma tahan ka endale hobust”. „Nojah, valge limusiiniga tulid, valge hobusega lähed. Küll siin Tartus on ikka vahva!“ naeris isa muhedalt.  Mõnusat nalja jagus  terveks päevaks, sest Rasmus oli kaasa võtnud kolm venda, kes pidevalt  üksteist ja päevakangelast aasisid.

Peale ratsutamist harjutati fotomodelli tööd. Ega see kaamerasse naeratamine ole kerge. Nalja ja naeru oli palju! Aga perepildid viiest mehest said väga toredad ja jäävad päeva vääriliselt meenutama.

Põnev automaailm

Mehine oli ka järgmine osa unistuste päevast. Külaskäik Lõuna-Eesti Audi keskusesse kujunes oodatust pikemaks, sest lisaks uhiuutele elektriautodele tutvustati ka vanade autode kollektsiooni. Autod, mida nähtud ainult multikast või telekast, olid käeulatuses – Ameerika politseiauto, Inglise kuninganna auto Bentley, Buick, Ford Mustang ja veel teisigi.  Rasmus sai tutvust teha nii tuleviku kui mineviku autodega. See oli nagu väike ajarännak oma lemmikute seltsis. “Oo-jaa, see oli väga põnev,” lausus üks vendadest, kui keskusest väljus.

Pikk päev oli kõhud tühjaks teinud ja Rasmus, kes ema sõnul on muidu väga valiv sööja, sõi isukalt Vapiano pitsasid. Üheskoos vaadati videotervitust Rasmuse suurelt lemmikult Lunalt “Kättemaksukontorist” ja rõõmustati kinopiletite üle, mille kinkijaks Forum Cinemas. Kinoskäik oli üks Rasmuse suur soov.

Seiklused põgenemistoas

Aga aina põnevamaks päev läks. Ees ootas põgenemistuba, kus tuli päästa pangaröövlite käest oma raha, muidu oled kaotaja. Pooleteise tunni pärast väljusid põgenemistoast neli vaprat meest, kellel oli küll hirmus palav, aga tunne oli hea. Vaidlus, kelle tõttu ikka luku taha jäädi, jätkus veel pikalt. Nagu ikka, jäi vaid viis minutit puudu, et oleks põgenemistoast välja jõudnud.

Tutvus eksootiliste loomadega

Head mõnusat tuju jagus päeva lõpuni. Uhti Minizoo eksootilised loomad ei jätnud külmaks ei Rasmust ega teisi – suured kalad, iguaanid, vaskuss, vöödilised kilpkonnad ja erinevas suuruses maod. Elevust tekkis palju, kui isa või venna kaela ümber pandi imekaunis madu Ronja. Ühele väikesele maole sai üheskoos ka nimi valitud – Luna.

Päeva lõpus kodu poole sättides oli Rasmus väsinud, aga väga rõõmus – palju uusi elamusi, uusi sõpru ja palju kingitusi. V Spa kinkekaart taskus, kiirustas ta kodupoole emale toredast päevast jutustama. Lahke bussijuht Toomas Boltist, kes terve päeva perega tegeles, viis elevil meespere nüüd koju.  

Siirad tänusõnad fondi heale koostööpartnerile Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidule ja dr Lenne-Triin Kõrgveele, kes esitasid Rasmuse Minu Unistuste Päeva programmi. 

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee