Fotoprojekt ”Päikeselapsed pildile”

Vabatahtlikud

Kristiina Gabor-Mägi, Carmen Lepik, Liisi Sagor, Janika Roosimäe, Triinu Teesalu-Enok

Continue Fotoprojekt ”Päikeselapsed pildile”

Kuus vahvat ja unikaalset modelli püüti pildile

Meie fotoprojekti peategelasteks olid sel korral kuus vahvat Downi sündroomiga last: Liisa-Marie, Jan, Albert, Elli Marii, Laura ja Kaarel. Kõik omamoodi ägedad, nii vahetud ja armsad oma loomult.

Kokku toimusid pildistamised kahel järjestikusel nädalavahetusel oktoobri lõpus ja novembri alguses ning igasse päeva mahtus täpselt kaks lõbusat perekondlikku fotosessiooni – hommikul üks ja pealelõunat teine. Nii jätkus igale perele mõnusalt aega kohanemiseks, meikideks, soenguteks, kostüümivahetuseks ja siis veel natuke vallatusteks ning lihtsalt lobisemiseks. Meie suureks rõõmuks võtsid lapsed võõra keskkonna kiiresti omaks ning juba õige pea tundsid kõik ennast hubases stuudios väga koduselt.

Uhked lokid ja kaharad tüllseelikud

Fotograaf Tiina tegi koos meikarite Kaisa ja Liisiga suurepärast tööd. Tüdrukud ja emad said endale imeilusad meigid, juustesse keerati vallatud lokid. Ka isadel oli väga oluline roll – jälgida kõike seda toredust kannatlikult pealt ja imetleda oma kauneid naisi! No ei ole lihtne ülesanne, aga kõik mehed said sellega suurepäraselt hakkama! Kuna tegemist oli siiski mõnevõrra erilisema päevaga, siis kinkisime heade koostööpartnerite abiga igale tüdrukule muinasjutulised tüllseelikud ning poistele kelmikad kikilipsud ning šikid sonimütsid, mida nad pildistamisel ka kandsid. 

Unikaalsed modellid

Modelli töö võib pealtnäha tunduda imelihtne, kuid päriselus on asi sootuks keerulisem. Nagu ikka, oli alguses raske käima saada, sest ei ole ju välistatud, et nii mõnegi pereliikme jaoks võis olla see päris esimene kogemus fotostuudios. Aga kohmetus kadus kiiresti ning kõik meie modellid oli väga vahvad ja tulid oma raske tööga hästi toime. Eriti tore oli jälgida Downi sündroomiga lapsi, sest neil kõigil oli oma, just neile iseloomulik poos, naeratus või näoilme, mis hakkas fotodel korduma. Fotograaf Tiina muudkui klõpsutas vahetpidamata, sest tema roll oli püüda purki need kõige erilisemad hetked ja parimad emotsioonid. Ja neid ilusaid hetki sai tabatud kohe hulgim!

Suur aitäh Downi Sündroomi Ühingule koostöö eest ning erilised tänusõnad kõikidele projektis osalenud peredele, et muutsite need kolm päeva kogu meeskonna jaoks tõeliselt meeldejäävaks kogemuseks!

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee