Kristelle unistuste päev

Toetajad ja koostööpartnerid

HAF Jumping Party, ABella ilusalong, Vapiano Tartu, Mirtex LilledKolm Tilli

Toetajad ja koostööpartnerid

Tallinn Fashion Week, Annika Kiidron, Shaté Tantsukool, Hensugusta, Meisi Volt

Vabatahtlikud

Liina Arumägi, Kadri Kristelle Karu, Mari-Liis Männik, Kertti-Airin Pärli

Continue Kristelle unistuste päev

Kristelle unistuste päev moemaailmas

Juba esimesel kohtumisel saab selgeks, et tegemist ei ole tavalise tüdrukuga. Näeme Kristellet esimest korda teleekraani vahendusel ”Hommik Anuga” saates, kus tüdruk kohtub teise sama diagnoosiga tüdrukuga tema unistuste päeva raames. Lapsed on rõõmsad ja julged ning esmakohtumise üle silmnähtavalt õnnelikud. Kristelle erineb teisest tüdrukust selle poolest, et näitab kaamerate ees oma imelist kleiti ning tõdeb, et jah, see on minu disainitud, ma disainin juba üle 5 aasta!

Järgmisel korral kohtume tüdruku ja tema emaga juba Kristelle Disain stuudios ning selguma hakkavad ka muud olulised detailid. Nimelt on Kristelle tõesti juba aastaid disaininud laste riideid, kuid joonistada ta oma loomingut hästi ei oska ning seega ta jutustab ja kirjeldab oma disaine emale.  Emal on õnneks suurepärased õmblejaoskused ning realiseerib kõik tüdruku väljamõeldised. Kristelle riidekapist on väga raske leida poest ostetud riideid – kõik on ikka ja ainult omalooming. Selle tõestuseks kerkib meie ette hämmastavalt suur riidevirn, mis sisaldab kõikvõimalikke mantleid, kleite, seelikuid, pluuse. Siin stuudios leiab iga pisemgi kangajupp rakendust.

Selle kõige taustal tüdruku unistusi uurides selgub, et tegelikult sooviks neiu hoopis ise modellina enda ja teiste disainerite loomingut moelavadel esitleda. Modellide elu tundub Kristellele väga põnev ja modellid on alati ka ilusad.

Tõehetk Tallinn Fashion Weekil

Selleks, et saaksime modellide tööga natuke lähemalt tutvust teha, suundume tänu Meisi Voltile Tallinn Fashion Weekile, et vaadata, kuidas lava taga valmistutakse Tallinn Dollsi moeshowks ning missugune on see päris elu, mida me laval iialgi ei näe. Lava taga toimub metsik sagimine nii riietega kui ka jumestamise ja soengutega – kõik modellid peavad tundide kaupa istuma ilusalongi toolides ning proovima selga järjest uusi esitletavaid riideid. Sigin ja sagin on äärmiselt väsitav, kuid samas ka väga põnev! Show vaatamise järgselt on Kristelle veelgi rohkem veendunud, et modelliamet on tema unistus. Toimub kohtumine armsa Lenna Kuurmaa ja vinge Ott Leplandi ning teiste toredate inimestega, aga kahjuks jääb sel korral nägemata Hensugusta, kuna tal on show ettevalmistamisega lihtsalt liiga kiire… Kas tõesti kõik unistused ei täitugi?

Limusiiniga kleite disainima ja oma roogi looma

Unistuste päeva hommikul saabub Kristelle kodumaja ette lumivalge limusiin ning tüdruk koos emaga istub autosse – algab sõit esimesele kohtumisele. Tüdrukut ootab oma stuudios Annika Kiidron, kes õpetab Kristellele nii moejoonistamise kui ka kangadisaini põhitõdesid. Üheskoos visandatakse imeilus kleit ning samuti luuakse ka vajalik kangamuster. Sära noore disaineri silmades ei kustu mitte hetkekski – kohe on aru saada, et ta tegeleb sellise tegevusega, mis talle üliväga meeldib. Aeg möödub kiiresti ning kuna kõhud lähevad tühjaks, siirdume üheskoos Vapianosse lõunat sööma. Kristelle valib menüüst meelepärase toidu välja ning siis kutsutakse ta restorani kööki, kuna ta peab ise endale ka toidu valmis tegema – kõikide söögikohas viibijate silmade all. Ka toidu valmistamine on nagu disainimine ning ka see tegevust paneb tüdruku silmad särama – valmib imemaitsev pasta. Seejärel kiirustame Abella ilusalongi, kus Kristellele tehakse unistuste jumestus ning tema ilusad pikad juuksed saavad kenad lokid ja lained. Tüdruk ei suuda peeglisse vaadates imestust tagasi hoida – nii ilus tüdruk vaatab sealt vastu!

Vapianos kokkamas

”Roosad Unistused” tõid eripreemia

Ongi aeg liikuda Shaté Tantsukooli. Alexela Loomelaval toimub noorte stilistika- ja disainikonkurss Moeke 2019, kus erinevate noordisainerite loodud riideesemed juba ootasid endale modelli. Lühikese proovi tulemusena leitigi Kristellele sobiv komplekt ning modell sai suunduda koos teistega lavaproovi. Esialgu oli tüdrukul küll väike lavahirm, kuid sellest saadi üheskoos kiiresti üle ning Kristelle nautis modelliametit täiel rinnal. Ja siis saabus uudis – ka Kristelle enda loomingust üks kollektsioon, millel nimeks ”Roosad Unistused” oli salaja toodud samale showle kõigile huvilistele näitamiseks ning Kristellel avaneb võimalus lavale minna ka tõelise disainerina. Kollektsioon näidatud, disainerina ja modellina laval käidud, jäädi ootama žürii otsust. Kiidusõnad žürii poolt ja kõige terviklikuma kollektsiooni eripreemia toob üllatuse ja väga laia naeratuse näole nii Kristellele kui kogu meie meeskonnale. Supervahva! 

Modellina lavalaudadel- täitus üks Kristelle suuri unistusi!

Kohtumine Hensugustaga tõestas, et unistused siiski täituvad

Auhind ja lillekimp käes, tuli minna emotsioone lahutama ja keha kinnitama. Restoran Kolm Tilli juba ootas meid.  Napilt olime laua taha saanud, kui Kristelle juurde saabus päeva viimane üllatus – alati rõõmsameelne Hensugusta. Seda kohtumist on raske sõnadesse panna ja juttu jätkus neil kahel pikaks ajaks. Hensugusta ütles hiljem vabatahtlikele, et Kristelle lõi ta  pahviks! Usu, Hensugusta, see oli vastastikune! Ja tõestasime taas, et Unistused siiski täituvad! Kui jutud räägitud, saigi igaüks minna oma teed, et seda imelist ja uskumatuna näivat päeva üha uuesti ja uuesti läbi elada.

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee