Laura unistuste päev

Continue Laura unistuste päev

Unistuste aardejaht teraapiakoera ja rõõmukilgete saatel

Laura on armas 6-aastane Tallinna tüdruk, kellele korraldasime juunis peale piirangute leevendamist esimesena personaalse unistuste päeva.

Minu Unistuste Päeva programmi nomineeris lapse dr Tiiu Jalas Tallinna Lastehaigla kardioloogiateenistusest, sest Laural on raskekujuline südamepuudulikkus.

Ema Katrin kirjutab nii: “Lapse haigusest saime teada ootamatult, kui ta oli vaid 2-aastane. Laura oli terve ja elurõõmus laps, kui ühel päeval olime perearsti juures plaanilisel visiidil ning arst kuulis südames kahinaid ja saatis meid kardioloogi juurde. Peale seda muutus elu täielikult.” Uuringute käigus selgus, et Laural on raske südamepuudulikkus. Kahe kuu jooksul halvenes tüdruku tervis ning last otsustati viivitamatult opereerida. Kolme aasta jooksul tehti Laurale kolm operatsiooni, millest viimane oli edukas. Ema lisab: “See oli meie pere jaoks niivõrd raske aeg, et ei oska seda isegi sõnadega kirjeldada. Suureks abiks oli minu ema, kes meid kogu aeg toetas. Nüüd õnneks on viimased paar aastat Laura terviseseisund stabiilne. Naudime elus iga hetke ning tunneme rõõmu igast pisiasjast.“

Meil on väga hea meel, et saime Laurat ja tema pere unistuste päevaga rõõmustada, sest peale sellist rasket perioodi on oluline vaimset tervist turgutada, et oleks jõudu jätkamiseks. Aga nüüd kõigest lähemalt. 

Unistuste jahil

Saime Lauraga esmalt tuttavaks video teel. Tüdruk oli tagasihoidlik ja hoidis ema kaissu. Samas sai kohe selgeks, et Laura soovib tulevikus saada kondiitriks ja avada oma koogipoe, mille letid oleksid täis oma käega kaunistatud sõõrikuid. Teiseks suuremaks hobiks on tüdrukul kunst ja käsitöö – Laura on imelise kunstiandega ja maalib kodus suurepäraseid pilte. Samuti jälgib Laura aktiivselt ühe valgevene juutuuberi Vlad Bumaga (A4) kanalit ja laule, mängib endast vanemate sõbrannadega Among Us mängu ja unistab, et ühel päeval saaks ta endale koera võtta. Kuna üllatused ja mõistatused meeldivad tüdrukule ka, otsustasime enne unistuste päeva saata talle posti teel vihjeid, et eesootavaid sündmusi ära arvata.

Väike sõõrikukunstnik harjutab kätt

Sõõrikukunstnikud

Kuna Laura on tavaliselt hilise ärkamisega, seadsime päeva alguse kella 11-ks. Ema rääkis hiljem, et Laura oli juba 6.30 üles ärganud ja uurinud, kas on juba aeg minna.

Kohtusime Laura ja ta perega Anni Arro kokastuudios, kus tüdrukul oli võimalik Eesti Donuts sõõrikumeistrite käe all sõõrikuid kaunistada. Laurat ootasid ees 30 sõõrikut, 4 erinevat glasuuri ja mitukümmend kaunistust koos toiduvärvide ja pintslitega, et fantaasia saaks ikka kõrgelt lennata. Häid ideid ja nalja oli tuba täis, kui Laura pere sõõrikutest oma looga kunstiteoseid meisterdas. Eesti Donuts andis Laurale ka tunnistuse sõõrikute kaunistamise eest ja lubaduse tulevikus Eesti Donuts ridades kondiitri-karjääri teha. Meie andsime Laurale järgmise vihje, milles küsisime, kas ta soovib meiega teha väikese reisi Jaapanisse. Selle peale arvas Laura kohe ära, et läheme sushit sööma.

Päeva kingitused

Si Si Sushi restoran Kalamajas võttis meid lahkesti vastu. Kuigi kõigil olid kõhud sõõrikuid täis, mahtus pisikesele Laurale siiski ka sushit kõhtu, kuna see lihtsalt on ta lemmiksöök. Kui keha sai kinnitatud, andsime Laurale üle esimese kingituse – tema lemmik-juutuuberi „A4“ Vlad Bumaga pildiga T-särgi ja Among Us mängu tegelaste pildiga pusa, mille üle Laura rõõmust kilkas. Lisaks kinkis Si Si Sushi Laurale 50€ kinkekaardi, et Laura saaks oma lemmiktoitu ka teinekord nautima tulla. Järgmise vihjena küsisime Lauralt, kas ta on valmis jahiks. Laura mõistatas hoolega, aga õiget vastust ei osanud pakkuda.

Teraapiakoer Helmi tegi koos Lauraga vahvaid trikke

Teraapiakoerad ja aardejaht

Viimane üllatus ootas meid Stroomi rannas. Kõigepealt tervitasid Laurat koerajuht Helen ja Nova Scotia retriiver Eddie Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühingust, kellega Laura sai trikke teha ja koos koera kõrvade ja ninaga polaroid-pilte teha. Laural oli selle üle väga hea meel – ta tantsis ja hüppas oma koera kõrvadega ringi ja poseeris hoolega (nagu piltidelt näha). Helen ja teraapiakoer Eddie tutvustasid meile ka Heleni kirjutatud raamatut temast ja Eddiest, mida nad said koos lugeda.

Seejärel üllatasime Laurat aaretejahi mänguga – andsime talle kätte kaardi meie lähiümbrusest, millele oli märgitud neli punkti, mille ta pidi koos Eddie’ga üles leidma ja ümbrikus oleva ülesande ära lahendama. Esimeses punktis tuli Laural teha Eddie’ga viis trikki, teises punktis tuli üles otsida kommikott. Kolmandas punktis tuli Laural laulda oma lemmiklaulu juutuuberilt „A4“ Vlad Bumaga – Laura asus kohe asja kallale, laulis kõva häälega kaasa ja tantsis kogu südamest. See emotsioon oli nii siiras ja positiivne, et ka meil, vabatahtlikel, tuli õnnepisar silma. Viimases punktis tuli Laural leida üles aare – üks pehme kutsika mänguasi.

Laura oli pärast Eddie lahkumist aaretejahist nii elevil, et uuris, kas meil on veel kaarte, mille järgi ta saaks aardeid leida. Siis aga liitusid meiega koerajuht Pille ja labradorretriiver Helmi, kellega koos Laura sai mängida ja meisterdada ühe pildiraamatu, millesse kleepis Eddie’ga tehtud pildid. Selleks, et Laura saaks ka kodus meisterdamist ja maalimist jätkata, kinkisime talle kaupluse „Kunst ja Hobi“ toetusel molberti ja erineva suurusega lõuendeid.

Kogu päeva tegi erilisemaks Floral Estonia valmistatud paberlilledest Laura nimesilt, mis kaunistas meie ürituse erinevaid asukohti ja mille Laura sai pärast üritust enda tuppa seinale mälestuseks jätta. Kogu päeva võttis fotodel kokku Ingrid Lauringson ja jäädvustas videole Evert Eero.

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee