Hanna-Deisy unistuste päev

Toetajad ja koostööpartnerid

Tallinna Kaubamaja, Haupa Baltics, Kohvik Spargel, Lottemaa, Tulika Takso, GoBus, GoTaksopark OÜ, AHHAA Keskus, Tagurpidi Maja, ERM

Toetajad ja koostööpartnerid

Glam Limusiin, Veeteede Amet, Hotell Dorpat, Karl-Erik Taukar, Rene Puura, Tartu autojuht Mark Polin, Fotograaf Eveli Johanson

Vabatahtlikud

projektijuht Merle Tühis, Mari Annuka, Silja Pikkaro, Rita Tubarik

Continue Hanna-Deisy unistuste päev

Seiklusi ja avastamist täis päevad

Kui me Hanna-Deisy ja tema vanematega kohvikus kohtusime, oli tüdrukul kaasas enda koostatud nimekiri oma soovidest ning soovide ees olid kastikesed, kuhu saaksime linnukese teha, kui need täitnud oleme. Unistuste Päeva lõpuks õnnestus meil ära märkida õige mitu linnukest.

Tüdruku kaks suuremat soovi oli kohtuda mõne oma lemmiklauljaga ja külastada Tagurpidi Maja. Lauljatest olid listis kolm lemmikut: Karl-Erik Taukar, Jüri Pootsman ja Liis Lemsalu. Teadsime kohe, et ühega neist peame kindlasti kohtumise korraldama! Hanna-Deisy soovides oli ka lennuki või helikopteriga lendamine ning paadisõit, samuti Lottemaa külastus, mustkunst ja fotosessioon.

Selgus ka, et tüdruk fännab „Karupoeg Puhhist“ pärit Tiigrit ja Monster High nukke. Nii tekkis meil mõte kinkida talle Monster High nukuvoodi ja Lottemaa piletid.

Seiklus tagurpidi majas

Unistuste päev algas taksosõiduga Tallinna bussijaama. Lisaks kingiti perele võimalus kasutada juuni jooksul veel kord Tulika takso sõiduteenust vabalt valitud marsruudil. Tallinnast Tartusse sõidutas pere Go Bus.

Tartus ühines nendega vabatahtlik fotograaf Anton Klink, kes jäädvustas kahe päeva olulisimad hetked. Samuti veetis nendega kaks päeva taksojuht Mark, kes peret kõikjale sõidutas.

Kõigepealt viidi asjad Dorpat hotelli ning seejärel suunduti kohvikusse Spargel, kus oli meeldiv teenindus ja maitsev toit. Pärast seda sõidutas taksojuht pere Eesti Rahva Muuseumi (ERM) lähistele, Tagurpidi Majja. Milline peadpööritav seiklus! Ülemine korrus on alumine ja alumine korrus ülemine ning kõik, mis muidu põrandal paikneb oli hoopis laes! Maja juhataja Ene jagas nippe, kuidas seal häid pilte saada.

Vahva seilamine Emajõel

Muidugi sai käidud ka ERMis, kus koos muuseumiõpetaja ja giidi Anti Lillakuga jõuti paari tunni jooksul läbi käia muu seas Eesti kultuuriloo püsinäitus „Kohtumised” ja soome-ugri püsinäitus „Uurali Kaja”.

Hiljem avanes neil võimalus laevaga Evatar Emajõel seilata. Sõidutempo oli alguses aeglane, hiljem aga kiire, mis Hanna-Deisyile ja tema isale väga meeldis. Tee peal rääkisid laevajuhid Oleg ja Arved põnevaid lugusid ja tutvustasid ümbrust. Sõit kestis pikalt ja oli väga vahva!

Päeva lõpus suundus pere õhtusöögile kohvikusse Spargel ja seejärel hotelli puhkama, et järgmisel päeval sama tempokalt jätkata.

Avastusretk teaduskeskuses

Teisel päeval pidanuks peret ees ootama seiklused õhus, kuid kahjuks segas ilm plaane ja huvilend toimub hiljem suve jooksul. Hanna-Deisy sai siiski Tartu Lennuväljal erinevate lennukitega tutvuda ja isegi piloodi kohal istuda.

Hiljem väisas pere Ahhaa keskust, kus oli samuti palju põnevat. Hanna-Deisy sai istuda hiigelsuure laua taga ning uudistada tibulas, kuidas armsad tibupojad kooruvad. Shanghai majas sai tüdruk aimu, kuidas töötab inimese tasakaalumeel. Katsuda ja proovida sai veel palju teisigi huvitavaid asju ja tegevusi.

Ahhaa keskuses esines ka Teadusteater. Kui näitlejad abilist otsisid, läks Hanna-Deisy julgelt lavale, et vahvas eksperimendis kaasa lüüa.

Peale keskuse külastust käis pere veel söömas ja sõitis tagasi Tallinna. Pealinna bussijaamas ootas neid veel üks vinge üllatus – Hanna-Deisy ja tema pere viis koju roosa limusiin.

Üllatuskohtumine lemmiklauljaga

Rõõmu ja üllatusi jätkus kaheks päevaks küllaga, ent üks vahva kohtumine oli veel ees.

Mõni päev hiljem jõudiski kätte aeg, mil tüdrukul oli võimalus kohtuda oma lemmiklaulja Karl-Erik Taukariga! Hanna-Deisy aga ei teadnud kuni stuudiosse jõudmiseni, kellega ta kohtub, et üllatus veelgi suurem oleks!

Kui teda stuudios Karl-Erik Taukar ja Veroonika Veri tervitasid, oli tüdruku rõõm suur. Koos istuti diivanil, joodi kohvi või vett ning jutustati nagu vanad tuttavad. Peagi otsustati teha stuudiole tiir peale ja muuseas näidati, kuidas laulu erinevaid osi sisse lindistatakse.

Taukar tõi oma kitarri, kutsus kampa ka Rene Puura ning koos mängiti Hanna-Deisy lemmiklaule. Ka tüdruk ise laulis oma kauni häälega kaasa!

Jutustamise, naermise, pildistamise ja laulmisega möödus aeg kiiresti. Kohtumise lõpus tegi Taukar tüdrukule suure kalli ja andis talle oma autogrammiga plaadi.

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee