Mattiase unistuste päev

Toetajad ja koostööpartnerid

Go Travel (rahaline toetaja), Ringvaade, ELDÜ, Xfly, Nordica, Kalev Spa Hotell & Veekeskus,

Toetajad ja koostööpartnerid

Kindlustuse ABC, Vapiano, AS Linde Gas, Orkla

Vabatahtlikud

projektijuht Triinu Teesalu -Enok, Jelena Kull, Aleksandra Popova

Continue Mattiase unistuste päev

Lennukas unistuste päev

Kohtusime Mattiasega esimest korda talvel. Juba eelnevalt oli meile teada, et Mattias on suur lennundushuviline, kokkusaamisel sai see teadmine vaid kinnitust. Sellest lähtusimegi päeva korraldamisel. Koostööpartneri leidmine võttis oodatust kauem aega, aga XFly võttis meie koostööpakkumise vastu ja meie saime päeva plaanima hakata. 

Unistuste päev algas üllatustega

Kuna Mattias elab Tallinnast eemal, aga tema suurpäev pidi algama pealinnas juba kell 6 hommikul, otsustasime, et pere tuleb kohale juba eelmisel õhtul. Poisi üllatus oli suur,  kui ema sõidutas Mattiase arsti juurde kontrolli minemise asemel hoopis Kalev Spa hotelli parklasse. Hotellituppa sisenedes ootas ees Ringvaate võttegrupp ja poisiga tehti intervjuu. Üle anti järgmise päeva plaanid, kuhu kuulus Nordic Aviation Groupi lend nende tütarettevõtte Xfly kokpitis koos pilootidega Tallinnast Stockholmi ja tagasi. Mattiasel oli selle uskumisega pisut raskusi, aga oli näha, et see tegi poisi väga õnnelikuks. 

Samal õhtul sai Mattias emaga veel rahulikult spaas veemõnusid nautida ja restoranis einestada. Uni seekord kergesti ei tulnud, ootusärevus oli ikka nii suur. 

Lennupäev kaaspiloodina

Ärgati vara ja võeti ette teekond lennujaama. Poiss oli põnevil ja heas tujus, sest ta teadis, mis teda nüüd ees ootab – suurim unistus täitub õige pea! 

Lennujaama tulid Mattiast saatma tublid Xfly töötajad, kes tahtsid veenduda, et poiss ikka just sellele õigele lennukile, õigete pilootideni ja stjuardessideni juhatatakse.

Lennujaama protseduurid kenasti läbitud, algaski põnev seiklus. Mattias sai lennata otse Xfly piloodi Adrieni ja esimese ohvitseri Kristjani kõrval kokpitis ja ema oli mugavasti paigutatud äriklassi. Piloodid tutvustasid lennukit lähemalt ja Mattias võttis koha sisse, et nautida oma esimest kogemust kokpitis.  Lennureisi vältel sai meie unistaja küsida kõik küsimused, mis teda vähegi huvitasid. Mattias nägi täpselt, mida piloodid tegema peavad ja mismoodi see õhkutõusmine välja näeb. Edukas lennureis Stockholmi jõudis lõpule, uued teadmised said omandatud ja innustus piloodiks saada suurenes veelgi. 

Stockholmis näitasid piloodid Mattiasele lennukit ka väljastpoolt lähemalt ja rääkisid päris põnevatest tööga seotud detailidest, nii et Mattias oli nagu üks suur kõrv.  Päeva sai pere veeta Stockholmis seigeldes ja linna avastades. 

Ka tagasilennul oli Mattias kokpitis ning sai kõike küsida ja jälgida. Seekord olid Mattiasega koos kokpitis Xfly piloot Ignasi Cabani ja esimene ohvitser Raido. Samuti rääkis Mattias pikalt juttu Xfly stjuardessi Meritiga. Ta kuulis suureks üllatuseks, et Meritist on kohe-kohe saamas piloot, ainult viimased treeningud veel läbida. Mattias kuulis ka, et maailmas pole midagi võimatut. Piloot Raido rääkis, et lennundusreeglid muutuvad pidevalt ning seega võib olla tulevikus täiesti võimalik, et ka diabeedi haigusega inimesest võib saada piloot.

Õhkutõusmise protseduurid olid juba tuttavad ja lennureis möödus väga kiirelt. Mattias teadis täpselt, et maandumine on lennu kõige raskem osa, sest tõrkeid võib esineda eelkõige seal. Piloodid olid väga üllatunud, et Mattias nii palju lendamisest teadis ja kutsusid poissi edaspidi osalema töövarjupäeval. 

Tallinna Lennujaamas oli ootesaal täitunud suure hulga inimestega. Nagu olümpiasangarite saabudeski ootasid Mattiast ees kaameramehed ja reporter Christel Karis Ringvaatest, Xfly esindajad ja loomulikult ka Minu Unistuste Päeva vabatahtlikud. Tehti muljetest intervjuu nii Mattiase kui ka ema Pireti ning pilootidega. Jagati esmaseid muljeid ja rõõmu vahvast päevast. Xfly turundus- ja kommunikatsooonijuht Airi Kaunissaare tegi Mattiasele veel päeva lõpuks ühe üllatuse, millest lennundussõber salaja oli väga unistanud – ta kinkis Mattiasele sama Nordic Aviation Grupi lennuki CRJ 900 mudeli, millega poiss oli just taevas olnud! Küll oli Mattiasel selle üle hea meel.   

Siis veel  väike vahepeatus Ülemiste Vapianos, et koduteel nälg ei näpistaks ja veresuhkur korras püsiks. Ning siis oli aeg asuda koduteele.

Uskugem unistustesse

Mattiase suurim soov on saada lenduriks, mis küll tänaste reeglite kohaselt ei ole lubatud esimest tüüpi diabeediga inimestele, kuid teadus areneb ja mine tea, võib olla tulevik toob kaasa uuendusi ja muutusi neis reeglites. Seda loodame ka meie ja usume, et unistus teeb imet!

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee