Päev, mil ükssarvik ellu ärkas

Unistuste väljaselgitamiseks läks vabatahtlik Liis augustis Mirjamile külla. Mirjam on kahtlemata üks julgemaid nelja-aastasi – tuli kohe vastu ja tutvustas ennast ning tegi oma kodus külalisele ringkäigu. Tüdruku tuba oli täis joonistusi. Peale joonistamise meeldivad Mirjamile ka hobused ja laulmine ning ta fännab Liis Lemsalu. Tüdruku lemmiktegelaseks on ükssarvik. Peale jalutuskäiku pakuti pannkooke, jäätist ja moosi. Jutustati päris kaua ning Liis tundis end täitsa pereliikmena. Seejärel vaadati õues üle aed, aia taga olev jõgi ja jalutati koeraga. Õues palus Liis Mirjamit, et tüdruk hästi vaikselt sosistaks talle kõrva oma suurima soovi. Mirjam sosistaski, et soovib üle kõige ükssarviku elluärkamist. Täitsa tehtav ju!

Unistuste päeva ilm oli lausa suurepärane – 20 kraadi sooja septembri lõpus ja päike säramas. Alustasime päeva Veskimetsa Ratsatallis. Kõigepealt ringkäik – saime tuttavaks mitmete hobustega ning palju uut ja põnevat nende kohta teada. Kuna Mirjam on väga julge tüdruk, valisime ratsutamiseks ikka võimsa suure hobuse. Mirjam ei kartnud üldse, vaid tahtis aina kauem ja kauem ratsutada. Ratsutamist said proovida ka Mirjami õed. Kuna pere lapsed on kõik suured hobuste fännid, sai fotograaf Julika tervest perest nendega koos kauneid fotosid.  Pärast oli aega nautida maitsvaid piknikuroogasid ja mõnusat sooja sügisilma.

Üllatuskülaline Ükssarvik

Üllatuskülaliseks oli Ükssarvik. Kuna see oli suur saladus, sisustasime ooteaega kingituste jagamisega. Hetke, mil sisse astus Ükssarvik ja seadis sammud Mirjami poole – seda tahaks sõnadesse panna, kuid ei oska. See tekitas nii palju emotsioone ja tundeid. Näha Mirjamit koos Ükssarvikuga tantsimas, laulmas, mullitamas, maski meisterdamas, värvimas ja naermas – see oli imeline. Mirjam ütles, et ta soov täituski ja Ükssarvik tõesti ärkas ellu. Kui Ükssarvik teatas, et peab tagasi ükssarvikutemaale minema, palus Mirjam: ,,Ole natukene aega veel minuga. Saada ükssarvikutemaale sõnum, et sa jääd kauemaks“. Sõime siis kõik veel jäätist, saatsime Ükssarviku ära ning sättisime end autodesse, et sõita vanalinna Vein & Pintslisse maalima.  

Suur maalritöö

Seal pidime otsustama, mida maalima hakkame. See polnud keeruline – seinal ükssarviku maali nähes teadsime kohe, mida joonistada. Kunstnikul läks veidi aega, et kõik asjad meie jaoks valmis sättida ja seni oli suurepärane võimalus näidata Mirjamile üllatusvideot, mille saatis Liis Lemsalu. Liis on Mirjami lemmiklaulja, keda ta kuulab igal võimalusel. Videotervitus oli nii siiras ja armas, et meil kõigil olid pisarad silmis. Mirjam palus, et saaks videot mitu korda vaadata. Edaspidi saab ta seda alati kodus teha ja oma lemmiklugu kaasa laulda.  

Pintslid ja värvid valmis pandud, asusime kõik koos maalima. Mirjamil  oli kohe oma nägemus. Maalimine oli lõõgastav ja sai palju nalja. Pärast kahte tundi pusimist saimegi valmis oma meistriteosed, mis hiljem kodudes seintele lähevad.  

Kingitused koduteele

Päev hakkas läbi saama ning me liikusime kõik koos vanalinna parklasse, et kallistada, tänada ja head teed soovida. Olime päeva lõppu jätnud veel kaks üllatust. Andsime perele üle Vahvlihaldjate poolt valmistatud ükssarviku tassikoogid ja AQVA spaa vee- ja saunakeskuse kinkekaardi. Nägime, et Mirjami perele oli see ootamatu, sest päev oli juba niigi üllatusi täis olnud.

Südamlikud tänusõnad Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidule, kes koostöös Tallinna Lastehaigla hematoloogia-onkoloogia osakonnaga esitasid armsa Mirjami personaalsesse unistuste päeva programmi. Minu Unistuste Päeval oli puhas rõõm viia ellu nii vahva väikese inimese suured unistused!

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee