Liisi unistuste päev

Vabatahtlikud

projektijuht Aljona Šatalova, Liisbeth Lillo, Anu Ozolit, Ave Pilt

Continue Liisi unistuste päev

Liisi lõbusad seiklused pealinnas

Liisi on üks väga vinge ja maru piiga, kellel on suur süda. Nimelt on ka tema heategija, kelle initsiatiivil on ta vanemad kodu pakkunud lausa neljale kasulapsele. Liisile meeldib sport, aga oma terviseseisundi tõttu ei saa ta paljusid asju, mida sooviks, teha. Liisil on südamerike ja juveniilne idiopaatiline skolioos, mistõttu on füüsilist aktiivsust nõudvad tegevused tema jaoks väga rasked. Tüdruk unistas ekstreemsetest väljakutsetest nagu helikopteriga sõitmine ja tandem-langevarju hüpe, kuid neid me kahjuks võimaldada ei julgenud. Kuna aga Liisi mängib koolis saalihokit, tekkis mõte kinkida talle personaalne saalihokikepp. Nende kodus Hiiumaal on 5 kassi ja palju teisi loomi ning Liisi haudus inkubaatoriga ja kasvatas karantiini ajal ise 11 tibu, siis tekkis ka mõte, et tema unistuste päev peab kindlasti loomadega seotud olema, seetõttu alustasime päeva loomaaias lindude juures.

Põnev ekskursioon loomaaias

Hommikul ootas Liisit ja ta pere maja eest uhke e-klassi Mercedes-Benz, mis võttis suuna loomaaia poole. Seal ootasid teda Minu Unistuste Päeva vabatahtlikud, fotograaf, ajakirjanik ja loomaaia inimesed. Kohe sai Liisi kätte ka oma esimese kingituse – lemmikvärvi roosa Vansi seljakoti. Loomaaias sai Liisi näha rohkem kui tavakülastaja ja liikuda kohtades, kuhu kliendid ei pääse. Meie giid Inari tegi väga põneva tuuri. Talle näidati loomaaia inkubaatorit ja lisaks sai ta toita pelikane. Loomaaia lahke rahva poolt oli neiule kingituseks õnnelinnu muna.

Rucolas sai Liisi tellida oma lemmiksööki ‒ juustupitsat. Seal andsime tüdrukule üle ka tema teise kingituse, milleks olid “Näljamängude” triloogia raamat ja Kalev Spa veekeskuse piletid. Algselt oli plaanis Liisi viia SUP lauaga sõitma, kuid kehva ilma tõttu jätsime selle ära ja kinkisime neiule kinkekaardid, et ta saaks selle vahva tegevuse endale sobival ajal ikkagi ära proovida.

Suu magusaks Chocolalas

Järgmiseks peatuseks oli Chocolala, kus vahva ja elukogenud šokolaadimeister Jaan õpetas šokolaaditrühvlite valmistamist ja rääkis šokolaadi tegemisest veidi pikemalt. Hiljem näitas Jaan muuseumi osas ka šokolaadi tegemise töötuba ja rääkis selle valmimise protsessist. Pere sai oma trühvlid kullatolmuga katta. Vahepeal andsid Liisi ja ta ema intervjuu Raadio 4 ajakirjanikule, mida saab kuulata siit. Kui kommid pakitud, siis oli aeg viimase kingituse üleandmiseks, milleks oli Liisi nimega ja otse loomulikult roosat värvi saalihokikepp.

Puhkus ja lõõgastus hotellis ja spaas

Päev hakkaski lõppema ning auto sõidutas Liisi ja ta pere Ibis hotelli, kus neid ootasid õhtusöök, mõnusad hotellitoad ja rikkalik hommikusöök. Selline mõnus puhkus kulus pika ja meeleoluka päeva lõpuks marjaks ära

Järgmisel hommikul sai Liisi oma perega minna Kalev Spa Veekeskusesse, kus talle meeldis torudest alla lasta (algul olevat see hirmus olnud, kuid hiljem hakkas meeldima).

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee