Joosepi unistuste päev

Vabatahtlikud

Carolin Kuuskmäe, Kadri Kristelle Karu, Kertti-Airin Pärli, Maiki Linder

Erilised tänusõnad

Tarvo Laas, Daniel Nael, Danielle Morgan, Arnis Paršovs, Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik, Dr Tiina Lind

Continue Joosepi unistuste päev

Mitmekülgne ja hariv päev autode maailmas

Joosepi unistuste päev sattus esmaspäevale, vahelduseks vihmasele sügisilmale paistis isegi päike. Kuna tegu oli koolipäevaga, siis tuli ikka asjale hariduslikult läheneda, et ükski õpetaja ei saaks väita, et päeva jooksul midagi ei õpitud.

Päev algas varakult, nagu korralikule koolipäevale kohane. Võtsime kohe suuna ALM Motospordi poole, kus Joosepile ja tema vanematele tutvustati tõelisi ralliautosid. Kes oleks osanud arvata, et ühte autosse võib mahtuda 120 m turvatorusid? Autode mehaanilise poole uurimisega asi muidugi ei lõppenud – tuli sõit ikka ise ka ära proovida. Nii saigi Joosep endale professionaalse rallisõitja kostüümi selga ning kaardilugejana oma oskused proovile panna. See tuli tal nii hästi välja, et poiss sai kuldse karika.  

Peale suurt rallikogemust tuli hakata jälle Tartu poole tagasi sõitma, seda seekord stiilse sinise Porchega. Sai tutvutud auto omadustega, arvukate nuppudega ning teha kohe pikem ring.  

Tulevikukarjääri valimine 

Järgmisena tuli ära proovida ülikoolis käimine, seega külastasime Delta hoonet. Siin sai Joosep tutvuda juhtmevaba küberkaitsega ning õppida selgeks nipid, kuidas naabreid hulluks ajada. Seejärel sukeldusime virtuaalreaalsusse, kus poiss võitles vapralt tulnukatega ja oli suureks teejuhiks ühele kergelt tusasele muru niita armastavale hiirekesele.  

Et energiavarusid edasiseks seiklusrohkeks päevaks täiendada, käisime Kolmes Tillis lõunat söömas. Toit oli väga maitsev ja pitsat sai kaasagi võetud.

Kasti sees kastist välja mõtlemine

Kui kõht täis ja tuju hea, sai programmi rohkem mõtlemist vajava poolega tegelema asuda. Nimelt tuli end kuidagi välja päästa Safecrackeri põgenemistoast. Tunni aja jooksul tülli ei suudetud minna ja pisikesest ruumist väljuti heatujuliselt. Hiljem sai veel palju naerdud selle üle, kuidas need uksed ikka täpselt lahti käima peaksid.

Kunstiline lähenemine  

Esimesel kohtumisel selgus, et Joosepi lemmikud on Mustangid, seega oli ühte vaja ka lähemalt uurida. Sõitsime siis Info-Autosse, kus pilku püüdis ilus punane Mustang, millega sai põhjalikult tutvust tehtud. Sellest kohtumisest jäid mälestuseks ka lahe nokamüts ja mudelauto.

Maitsev vahepaus

Kuna päev oli pikk ja sugugi veel mitte läbi, siis oli vaja pisut magusat, et õhtule entusiastlikult läheneda. Mis kõlaks paremini kui päris Belgia vahvlid? Käisime neid söömas Mrs Waffle kohvikus. Need olid lihtsalt suussulavad. Rõõmu sai poisile toodud ka täiesti uue värvilise klaviatuuriga ning piletitega populaarsele teatrietendusele.

Ahhaa saladuste avastamine ja eksperimentaalne füüsika

Jäi külastada veel Ahhaa, kus Joosep oli küll varem korduvalt käinud, kuid salajastesse tagaruumidesse polnud jõudnud. Sai tehtud erinevaid katseid, selgitamaks, miks ikka õli veega kustutada ei tasu ja kuidas raketid kosmosesse saavad. Viimaks külastasime foobiate näitust, mis oli küll kergelt hirmutav, aga samas elevusttekitav.  

Kui Ahhaa lõpuks uksed sulges, hakkas ka unistuste päev lõppema. Koduteele sai Joosep kaasa lemmikauto Mustangi pildiga padja ja pleedi, et ilusaid unenägusid näha. Ahhaa ees oli perekonda üllatamas limusiin, mis pere koju viis.

Suur aitäh Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinikule ja Joosepi taastusravi arstile dr Tiina Linnule, kes vahva noormehe Minu Unistuste Päeva programmi nomineeris!

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee