Brita unistuste päev

Toetajad ja koostööpartnerid

Peetri Kodukohvikute päev (rahaline toetaja), Politsei- ja Piirivalveamet Põhja prefektuur, Eesti Mälu Instituut

Toetajad ja koostööpartnerid

La CUCINA di Orm Oja, Unejutud Podcast, Johannes Hõimoja, Tondi Lasketiir, iNGAME, Europark, Artlink Baltic

Vabatahtlikud

projektijuht Marianne Rand, Grete-Liis Lepp, Sirje Martin, Laura Sillaots

Continue Brita unistuste päev

Esimene kohtumine

Meie kohtumine armsa Brita ja tema toreda perega toimus ühel oktoobrikuu pärastlõunal. Esimese hooga tagasihoidlikuna tundunud tüdruku silmad lõid särama kui jutuks tulid mahajäetud ja põnevad paigad, sünged juhtumid ning tegevused mis toovad kaasa ärevust, põnevust ja tõstavad adrenaliini. Tundus, et lähtepunkt meile oli olemas.

Kiirreageerijad

Hommik algas põnevalt, meid võõrustas Eesti politsei üks adrenaliinirohkeim üksus,  kiirreageerijad. Kui esiti oli meie unistaja tagasihoidlik, siis varustusega tutvudes tuli juba palju küsimusi ja aina põnevamaks läks. Vaatasime õuele pargitud soomukit, milles oli ühe effektiderohke filmi tarbeks väidetavalt sõitnud ka Dwayne Johnson ja millega meiegi sõita saime. Kogemus mis jääb meelde.

Meile tutvustati üksuse tööpäeva, varustust, töövahendeid ja millisteks olukordadeks on neil vaja valmis olla. Otseloomulikult saime ise olukorda sisse minna ja harjutada väljakutset, kui on vaja uks lahti murda. Koos uue „kolleegiga“ tuli läbida üks põnev takistuste rada, kus mängu mõttes mõlema elu sõltus meie unistajast ja võitluses tuli kaaslast kaitsta ja katta. 

Uusi teadmisi, põnevaid juhtumisi ja adrenaliinirohkeid seiklusi kuulsime kiirreageerijatelt mitut. Kohtumise kõige ägedamaks mälestuseks jääb kingiks saadud kiirreageerijate vormi embleemid. Aitäh Põhja prefektuuri operatiivbüroo, et kaasa tulite!

Patarei merekindlus

Kindlasti üks suurimaid mahajäetumaid kohti ja põnevamaid paiku hetkel on ligi 200-aastase ajalooga Patarei merekindlus. Parim valik kogu hoonekompleksi tutvustama ja ajalugu rääkima oli Eesti Mälu Instituudist Martin Andreller. Ajalugu võib mitut moodi edasi anda, viis kuidas Martin jutustas elavaks kogu Patarei merekindluse ajaloo kaitserajatisest üle 100-aasta vanuse vangla värvikate lugudeni oli kadedaks tegev. Kogu see vanglaaegne elu-olu, proovitud põgenemised, hilisemad juhtumised, põnevad seigad, natuke kummitamisi ja piinatud hingi kes sellese hoonesse kinni on jäänud. Meil oli igal juhul väga põnev ja hoolimata novembrikuu rõskusest kindluse müüride vahel, möödus aeg liiga kiiresti ja palju lugusid jäi rääkimata. Ootame igal juhul huviga Patarei merekindluse hoonesse plaanitava muuseumi loomist ja avamist.

Focaccia, orecchiette ja panna cotta

Pidimegi seadma sammud edasi ja seekord linna parima Itaalia restorani suunas, et teha lõunapaus. Parimaid maitseid meie meeltele pakkusid La Cucina di Orm Oja restorani peakoka lauas meile serveeritud grissinid, maja pehme focaccia, erinevad pastad ja magustoiduks serveeritud värskete marjadega panna cotta. Kinnitame, et koht on kõiki talle antud kiidusõnu väärt ja nende tagasisidesse lisandusid meie kõigi poolt maksimaalsed antavad punktid. Meie põnevuse lugudele lisas vürtsi lugu Vene tänav 4 majavaimust, kellele restorani ülakorrusele, eraldi kõigest muust, on kaetud laud kahele.

Unejutud

Järgmisena võtsime ette Unejutud podcasti salvestuse. Podcast on kahe Pärnu tüdruku loodud jutusaade, milles nad räägivad päriselt juhtunud ning dokumenteeritud lahendamata müsteeriumtest, „huvitavatest“ mõrvalugudest või paranormaalsetest intsidentidest. Jutusaate seekordses osas olid fookuses kuulajate lood. Lugesime ette kirju ja andsime oma panuse saate valmimisse. Loodame, et osa tuleb peagi eetrisse ja teil kõigil on võimalik sellest osa saada kuulajana. Meil igal juhul oli põnev ja pärast salvestust meenus veel lugusid millest oleks võinud rääkida.

Veidi veel adrenaliini

Päeva lõpetasime korraliku pauguga sõna otseses mõttes. Lasketiirus saime proovida erinevatest relvadest lasta. Kiire juhendamine instruktori poolt ja meistrid olid sündinud. Kõik tehtud lasud relvadest tabasid sihtmärki ja enda üle võis uhke olla. Vähemalt meie olime!

Üks põnev põgenemistoa külastus ootab peret veel ees. Loodame, et see saab olema põnev ja adrenaliinirohke.

Unistused teevad imet!

Vaata ka neid unistusi

Kirjuta meile, kui soovid kedagi nomineerida!

 

info@minuunistustepaev.ee